Η Αλήθεια Δεν Λυτρώνει Πάντα – Δέσποινα Μαράντου – Άποψη

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Η ΑΓΆΠΗ ΔΕΝ ΛΥΤΡΏΝΕΙ ΠΆΝΤΑ

ΔΈΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΑΝΤΟΥ

ΕΚΔΌΣΕΙΣ MARADEL BOOKS

 

“Είμαστε στο παρά πέντε, Έλλη. Ο κύκλος θα κλείσει πριν ο ήλιος χαράξει. Εδώ σε αυτό το μέρος που σε γνώρισα…”

 

Γράφει η Βάσω Παραμπάτη

 

Η εικοσάχρονη Νεφέλη, παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, ζει μια ήσυχη και προβλέψιμη ζωή. Η αφάνεια είναι φίλη της και οι ανασφάλειες σύντροφοι της καθημερινότητας της. Δεν νιώθει όμορφη, δεν ελκύει την προσοχή των αντρών και δεν περιμένει τον έρωτα να μπει ποτέ στην καρδιά της.

Ώσπου εκείνη η μέρα έρχεται και η ειμαρμένη χτυπά την πόρτα. Η απόφαση της μητέρας της να παντρευτεί τον εργοδότη της, Αντρέα Μαρκάκη, φέρνει ξαφνικά στη ζωή της Νεφέλης νέα πρόσωπα και απροσδόκητες αλλαγές. Γνωρίζει την κόρη του Αντρέα, την καλόκαρδη και δοτική Έλενα και μέσα από την σχέση τους η Νεφέλη βιώνει ανέλπιστα την αδελφική αγάπη. Ο δρόμος της όμως μοιραία, διασταυρώνεται με τον γιο του πατριού της, τον Γιωργή και εκεί την περιμένει η πιο καταλυτική και αμετάκλητη ανατροπή της ζωής της.

Ο Γιωργής Μαρκάκης είναι ο τύπος του άνδρα που δεν περνά ποτέ απαρατήρητος. Η δύναμη, η ευφυΐα, η ομορφιά και ο πλούτος του, όπλα που πυροδοτούν τον υπερφίαλο και εγωκεντρικό του χαρακτήρα. Την στιγμή που το άσβεστο μίσος του για την γυναίκα που θεωρεί υπεύθυνη για το χαμό της μητέρας του, αναμετριέται με το ερωτικό πάθος που ανθίζει μέσα του για την κόρη της, τότε η μάχη γίνεται εκρηκτική.

 

 

Δύο χαρακτήρες εκ διαμέτρου αντίθετοι. Δυο κόσμοι διαφορετικοί. Ένας σφοδρός και απαγορευμένος έρωτας που ξεπερνά τα όρια της λογικής. Μίση, πάθη και κρυμμένα μυστικά, έρχονται αντιμέτωπα με το καθήκον να προστατέψουν όσους αγαπάνε.

Κάποιοι λένε ότι η αλήθεια λυτρώνει. Είναι όμως μερικές αλήθειες που είναι προτιμότερο να μένουν θαμμένες για πάντα στην λήθη του παρελθόντος. (από το οπισθόφυλλο).

Ένα πραγματικό “διαμάντι” από την μοναδική γραφή της Δέσποινας Μαράντου που σε παρασέρνει στην δίνη των συναισθημάτων των ηρώων της και μοιραία νιώθεις ότι και εκείνοι και ζεις την ιστορία τους ως το τέλος. Ήρωες που μένουν ανεξίτηλοι στην μνήμη σου και στην καρδιά σου και αφού έχεις κλείσει το βιβλίο.

Σίγουρα αξίζει να το απολαύσετε όσοι δεν το έχετε ανακαλύψει ακόμη.

 

SHARE THIS POST

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Tumblr

Αφήστε μια απάντηση