ΜΑΙΡΗ ΣΓΟΥΡΟΥ

ABOUT ME

bio

Η Μαίρη Σγουρού γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Με σπουδές στο αρμόνιο, το τραγούδι και τη ζωγραφική, δηλώνει πως η μεγαλύτερη αγάπη της τελικά είναι η δημιουργία.

Ασχολήθηκε με το τραγούδι και έχει στο βιογραφικό της πολλές και μεγάλες συνεργασίες, πήρε μέρος σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές, ενώ υπήρξε και καθηγήτρια φωνητικής.

Το 2016 μπήκε στη ζωή της η συγγραφή. Παράλληλα, ασχολείται ερασιτεχνικά με τη γραφιστική, το editing video και εικόνων και είναι μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και επιμέλειας κειμένων και συμπληρωματικά πλέον, ασχολείται με τη συγγραφική επιμέλεια, τη σελιδοποίηση βιβλίων και τη δημιουργία εξωφύλλων.

Ωστόσο, δεν αποχωρίστηκε σχεδόν ποτέ τη μεγάλη της αγάπη για τη ζωγραφική, όπου κι εκεί κατά καιρούς έχει προκαλέσει σάλο στα κοινωνικά δίκτυα και στο ευρύ κοινό με τις δημιουργίες της.

Μερικά από τα έργα της έφτασαν ως την άλλη άκρη του κόσμου. Μικρότερη είχε καταπιαστεί με τη δημιουργία comics ενώ τα τελευταία χρόνια προτιμά το digital art painting.

Το 2020 εκδόθηκε για πρώτη φορά ο πρώτος τόμος της μεγαλύτερης ελληνικής σειράς «Μια Αναπνοή» και πολύ γρήγορα μπήκε στη λίστα των 20 καλύτερων μυθιστορημάτων από γνωστή ιστοσελίδα. Ακολούθησαν οι τρεις επόμενοι τόμοι, με τον 4ο να ολοκληρώνει την Πρώτη Περίοδο, το 2022. Την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε άλλο ένα μυθιστόρημα με τίτλο «Απ’ την Αγάπη Δεν Έφυγε Κανείς».

Το 2023 δημιούργησε τις Εκδόσεις ΉΜΑΡ και όλα τα βιβλία της επανακυκλοφορούν από τις εκδόσεις. Ενώ ο νέος διπλός τόμος της καινούριας της σειράς «ΣΤΙΓΜΕΣ» με τίτλο «Στιγμές που μου πήρες» κυκλοφόρησε στις 13 Δεκεμβρίου 2023. 

Επισκεφθείτε τις Εκδόσεις ΉΜΑΡ και μάθετε περισσότερα για τα βιβλία της…

Mairy sGOUROU ART

E-mail: Mairysgourouart@gmail.com

Mairy Sgourou Logo