Στέφανοσ αλεξανδρου

Στιγμεσ

που μου

πηρεσ

Άννα Αγγέλου

Γέννηση: 1991

Ζώδιο: Ζυγός 

Επάγγελμα: Χημικός

Χαρακτηριστικά: 

Αθώα

Καλοσυνάτη

Υπομονετική

Αντιπροσωπεύει το ΦΩΣ

Στέφανος Αλεξάνδρου

Γέννηση: 1989

Ζώδιο: Καρκίνος

Επάγγελμα: Εφοπλιστής

Χαρακτηριστικά: 

Αστείος

Υπερόπτης

Δοτικός

Ακραίος

Αντιπροσωπεύει το Σκοτάδι

ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ

Στιγμές. Βιβλίο 1 «Στιγμές που μου πήρες». Ένα διαφορετικό ταξίδι, συναισθηματικό, ξεκινά. Δύο άνθρωποι, ο ένας εκ των οποίων είναι ηλίου φαεινότερον πως τα προσωπικά θέματα που πρέπει να λύσει είναι πολλά. Ο Στέφανος είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας. Όλοι οι «Στιγματισμένοι» είναι, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο. Ο Στέφανος είναι εκείνο το παιδί που πρέπει να καθίσεις και να ακούσεις. Η Άννα έχει τον ρόλο αυτόν: «Της ακροάτριας». Και τον ακούει, και τον καταλαβαίνει. Η συγγραφέας ακόμη και σε ένα συναισθηματικό βιβλίο σαν κι αυτό, καταφέρνει να κρατήσει ένα μυστήριο πίσω από τον πρωταγωνιστή. Άπλετο χιούμορ αλλά και δράμα. Κι ενώ ξεκινάει σαν μία ιστορία που ίσως κάποιος να σκεφτεί πως έχει ξαναδιαβάσει παρόμοιες, ο τρόπος που εξελίσσεται είναι πρωτότυπος και μοναδικός. Όταν ο αναγνώστης αντιληφθεί τι ακριβώς σημαίνει ο τίτλος «Στιγμές που μου πήρες», τότε αντιλαμβάνεται κιόλας πως κι αυτό το βιβλίο της συγγραφέως Μαίρης Σγουρού, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τα τετριμμένα.
Η Μαίρη έχει βρει μια δική της μαγιά. Τα βιβλία της περιέχουν πολλά είδη, μα ο τρόπος που τα παντρεύει κάνει τη διαφορά. Ευφυής και πολυδιάστατος. Ακόμη και μια αισθηματική ιστορία, δεν θα είναι μια αναμενόμενη αισθηματική ιστορία στα χέρια της. Θα είναι κάτι που θα έχει αρκετό μυστήριο και πολλά συναισθήματα. Είναι άξιο θαυμασμού λοιπόν, το πώς κατάφερε να πρωτοτυπήσει και σε αυτό το είδος που, εκ των πραγμάτων, είναι το πιο διαδεδομένο. Ο Στέφανος είναι από τους πιο αγαπημένους μου χαρακτήρες σε όλα τα βιβλία που έχω διαβάσει. Τον αγαπάς, ακόμη κι όταν θέλεις να τον χαστουκίσεις. Δηλώνω φανατική αναγνώστρια της συγγραφέως, μόνο και μόνο επειδή τα βιβλία της ανήκουν στην κατηγορία που δημιούργησε η ίδια: τη δική της.
Μαριτίνη Δημοπούλου
Φιλόγογοσ
Οι Στιγμές είναι μια εξαιρετική σειρά βιβλίων που αναφέρεται στις ζωές τριών + ενός ακόμη αντρών. Το πρώτο βιβλίο ανήκει στον Στέφανο Αλεξάνδρου, που είναι ένας νέος άντρας, πλούσιος, νάρκισσος και υπερόπτης, ενώ δεν υπολογίζει τα συναισθήματα των γυναικών. Στην πόρτα του θα έρθει η Άννα και η γνωριμία τους θα τον στιγματίσει, διότι είναι καλοσυνάτη και γεμάτη από αγνό φως. Του ζητάει «Να την πάρει μαζί του, στο πιο όμορφο όνειρο», όπως λέει και το τραγούδι που εξαρχής του αφιερώνει και του υπόσχεται «ταξίδια, ασημένια και χρυσά». Θα ζήσουν μοναδικές στιγμές πάθους κι έρωτα. Θα γελάσουν και θα απογοητευτούν πολύ. Ο Στέφανος κάνει λάθη, έχει μάθει αλλιώς και δεν παραδέχεται ότι αλλάζει. Αρχικά εκνευρίζεσαι μαζί του, είναι απαράδεκτος και θες να τον βρίσεις. Όμως αρχίζει να ωριμάζει, να είναι δοτικός, να υπολογίζει τους άλλους και αποκαλύπτεται σιγά σιγά το περίεργο παρελθόν του και τα απωθημένα του. Έτσι, προβληματίζεται και ο αναγνώστης και αρχίζει να τον κρίνει διαφορετικά. Ίσως η ζωή ανταμείβει εκείνους που μετανιώνουν από καρδιάς και τους στέλνει ένα θαύμα κι ένα φυλακτό για να τους προσέχει. Το βιβλίο αυτό το λάτρεψα, γιατί η δημιουργός Μαίρη Σγουρού με έκανε να αγαπήσω πολύ τους ήρωές του. Δεν διαβάζεις μόνο για μια αγάπη και τις δυσκολίες της. Κάποια στιγμή, όπως μας έχει συνηθίσει η Μαίρη, η πλοκή ξεφεύγει από την πραγματικότητα. Σε μεταφέρει σε ένα ονειρικό κόσμο που αισθάνεσαι όμορφα με ό,τι βλέπεις εκεί. Νιώθεις ν’ αγαπάς αληθινά τον Στέφανο. Συγκινείσαι με τα λόγια του, που τα πιστεύει και τα παραδέχεται, διότι βγαίνουν από την καρδιά του. Οι ατάκες που λέει είναι απίστευτα έξυπνες, πρωτότυπες και μοναδικά ξεκαρδιστικές. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη Μαίρη Σγουρού και γι’ αυτό το βιβλίο, γιατί με έκανε να γελάσω, να κλάψω, ν’ αγαπήσω και να ταξιδέψω στις Στιγμές που έζησε ο Στέφανος με την Άννα του.
Αναστασία Ρόζη
Διαβάζοντας Στιγμές συνειδητοποίησα πως πρέπει να ζω κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία και να παλεύω για τα θέλω μου όπως και για τους ανθρώπους που αγαπώ καθώς μέσα από την ιστορία αυτό που μου έμεινε ήταν το πόσο ρεαλιστικό ήταν όλο αυτό που βίωναν οι ήρωες. Να βλέπω ανθρώπους να πονάνε, να αγαπάνε, να γελάνε, να κλαίνε αλλά και να κάνουν τα πάντα για τους ανθρώπους τους το μόνο που μπορώ να πω είναι πως με δίδαξαν σε μεγάλο βαθμό τι σημαίνει αγάπη, ελπίδα και κυρίως να πιστεύω στα θαύματα! Όλες οι σχέσεις δοκιμάζονται και τα πάντα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μια στιγμή τόσο αναπάντεχα χωρίς να το περιμένεις. Είναι ένα βιβλίο γεμάτο ένταση, αγάπη, ερωτα, δράματα και δυνατές στιγμές που ζεις στο έπακρον. Αν έχεις έναν Στέφανο, μια Άννα, έναν Άγγελο η ζωή σου ποτέ δεν είναι ίδια! Είσαι έτοιμος να ζήσεις Στιγμές; Πίστεψε με θα ζήσεις για πάντα τα Πάντα!
Ελένη Χονδρού
Το βιβλίο "Η Στιγμές που μου πήρες" για μένα είναι ένα μάθημα ζωής. Η αγάπη των ανθρώπων κάνει τα αδύνατα δυνατά και διαβάζοντας αυτό το βιβλίο το μόνο που μου έμεινε είναι πως ναι υπάρχει ελπίδα για τα πάντα! Κάθε στιγμή και κάτι μοναδικό και βλέποντας την ιστορία να εξελίσσεται σε πράγματα αναπάντεχα, το μόνο που κάνεις είναι να τρεμεις και να ανυπομονείς μέχρι την τελευταία λέξη. Μέσα θα δεις δυνατή φιλιά, σχέσεις οικογενειακές πού μπορεί να αλλάξουν κάθε στιγμή αλλά και εναν έρωτα που σου χτυπάει την πόρτα και δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς το φως του. Μία ιστορία αγάπης με μυστικά, μια ιστορία δύναμης για τον άνθρωπο αλλά και αληθινή που σε κάνει να δακρύζεις. Το να βιώνεις έντονα όσα γίνονται μέσα στο βιβλίο σημαίνει πώς ο συγγραφέας έχει καταφέρει κάτι απίστευτο και στην προκειμένη περίπτωση έχει συμβεί από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου! Η Στιγμές πάρθηκαν αλλά πάντα επιστρέφουν εκεί που ανήκουν όταν αγαπάς!
Τζο Κιασσόλι

Mairy sGOUROU ART

E-mail: mairysgourouart@gmail.com