ΜΑΙΡΗ ΣΓΟΥΡΟΥ

ABOUT ME

bio

Η Μαίρη Σγουρού γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από πολύ μικρή ηλικία την κέρδισε η μουσική και γενικώς οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Με σπουδές στο αρμόνιο, τη φωνητική (κατηγορία κλασικό τραγούδι και αργότερα μοντέρνο και λαϊκό) και τη ζωγραφική, νεαρή ακόμη ασχολήθηκε με το τραγούδι.

Ήταν μέλος στη χορωδία του Δήμου Ηρακλείου παίρνοντας μέρος σε πολλές συναυλίες με καταξιωμένους δημιουργούς όπως τον Γιάννη Μαρκόπουλο, ενώ εμφανίστηκε και στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Έχει πάρει δύο βραβεία τραγουδιού. (ένα συλλογικό και ένα ατομικό)  

Αργότερα αποφάσισε πως η μουσική ήταν αυτό που ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά. Έγραφε τραγούδια και στίχους, όμως με την πάροδο των χρόνων σταμάτησε ν’ ασχολείται με αυτό.

Έχει στο ενεργητικό της πολλές και επιτυχημένες συνεργασίες σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη (και όχι μόνο) με πολλά επώνυμα ονόματα του χώρου και αναγνωρίστηκε γρήγορα από μεγάλη μερίδα του κοινού. Έχει συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφικές δουλειές επώνυμων καλλιτεχνών.

Ήταν για αρκετά χρόνια καθηγήτρια φωνητικής αλλά λόγω των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων και των ταξιδιών που έπρεπε συνεχώς να κάνει, ήταν πρακτικά αδύνατον να συνεχίσει.  

Έχει ταξιδέψει πολύ λόγω δουλειάς και έχει αγαπήσει κάθε τόπο που επισκέφθηκε ξεχωριστά, αφού της χάρισε εμπειρίες και καλούς φίλους.

Παράλληλα, δεν αποχωρίστηκε σχεδόν ποτέ τη μεγάλη της αγάπη για τη ζωγραφική, όπου κι εκεί κατά καιρούς έχει προκαλέσει σάλο στα κοινωνικά δίκτυα και στο ευρύ κοινό με τις δημιουργίες της. Μερικά από τα έργα της έχουν φτάσει ως την άλλη άκρη του κόσμου, ενώ ασχολείται ημί επαγγελματικά με το εν λόγω αντικείμενο. Μικρότερη ασχολούνταν με τη δημιουργία comics και πρόσφατα ξεκίνησε ν’ ασχολείται και με το digital art painting.

Είναι μέλος στην Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, ενώ ήδη σκέφτεται να ασχοληθεί πιο ενεργά με αυτό το αντικείμενο.

Μία από τις μεγάλες της αγάπες είναι η ψυχολογία και για αρκετά χρόνια παρακολουθούσε σεμινάρια περί αυτού.

Επιπλέον, ασχολείται και με το Graphic Desing και τη δημιουργία και επεξεργασία βίντεο και εικόνων. Ήδη έχει στο βιογραφικό της μερικά εξώφυλλα βιβλίων που φέρουν την υπογραφή της, όπως και trailers βιβλίων.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής για μυθιστόρημα, καθώς και σεμινάρια διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων. Συμπληρωματικά πλέον, εργάζεται και σαν editor-proofreading.

Της αρέσει να εξελίσσεται και να μαθαίνει διαρκώς καινούρια πράγματα. Απεχθάνεται τη στασιμότητα και καθώς δηλώνει καλλιτεχνική φύση, δεν σταματάει, με όποια δεξιότητά της, να εκφράζει τη δημιουργικότητά της. Αγαπά να γελά, να κάνει πλάκες και απεχθάνεται τη μιζέρια και την τοξική συμπεριφορά.

Η συγγραφή μπήκε στη ζωή της εντελώς τυχαία το 2016, αλλά πάντοτε θυμόταν τον εαυτό της να γράφει. Άρχισε να δημοσιεύει τις ιστορίες της σε παγκόσμια διαδικτυακή πλατφόρμα συγγραφής και έγινε πολύ γρήγορα γνωστή στο κοινό της εφαρμογής, αφού η διαφορετικότητα και η επιμελής δουλειά της, κέντρισε και φανάτισε πολύ μεγάλη μερίδα του.

Το μότο της: «Ο κόσμος είναι μια δική μου ιδέα» του Α. Σοπενχάουερ, την εκφράζει, μιας και λατρεύει να δημιουργεί δικούς της κόσμους, αλλά και να τους μοιράζεται πλέον με τους άλλους.

 

Το 2020 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Maradel Books το πρώτο βιβλίο της μεγαλύτερης ελληνικής σειράς (οχταλογία), που φέρει την υπογραφή της. Η «Μια Αναπνοή – Μπορείς να ζήσεις χωρίς Ανάσα;», μπήκε στη λίστα από γνωστό διαδικτυακό περιοδικό μέσα στα 20 καλύτερα μυθιστορήματα του 2020, ενώ έγινε το πιο ευπώλητο βιβλίο του εκδοτικού της οίκου για την ίδια χρονιά.Πλέον κυκλοφορεί σε τρίτη έκδοση.

Ακολούθησαν τα τρία επόμενη μέρη, τα οποία έκλεισαν και την Πρώτη Περίοδο της Σειράς. 

Με πάνω από 50 βασικούς χαρακτήρες και πάνω από 60 παράλληλες ιστορίες, Η «Μια Αναπνοή» είναι η πιο πολύπλευρη ελληνική σειρά, η οποία τον καιρό που δημοσιευόταν στη διαδικτυακή πλατφόρμα, κατάφερε να αποκτήσει πάνω από 130.000 σχόλια, ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, ενώ ήταν για πάνω από έντεκα μήνες πρώτη σταθερά στη βασική της κατηγορία «Περιπέτεια». 

 

 

 

Mairy sGOUROU ART

E-mail: Mairysgourouart@gmail.com

Mairy Sgourou Logo