Μια Αναπνοη

H Συνθήκη έσπασε… Ο Πόλεμος ξεκίνησε

ΙΙ

Μετά την τελευταία τραγωδία κάποια πράγματα παίρνουν άλλη τροπή, ενώ κάποια άλλα φαίνεται να παραμένουν ίδια. Δύο άνθρωποι διαγράφουν ξεχωριστές πορείες, δύο άλλοι παλεύουν να τις ενώσουν, ενώ για μερικούς ακόμη, η μοίρα θα παίξει και πάλι καθοριστικό ρόλο. Το παρελθόν ακολουθεί, είναι εδώ, δεν ξεφεύγει κανείς απ’ την αλήθεια.
Έρωτες, μυστικά και πάθη, μοιραία βγαίνουν στην επιφάνεια.
Δύο Ομάδες έρχονται αντιμέτωπες, έχοντας η καθεμία διαφορετικούς κανόνες, ηθικούς νόμους και κρυμμένα μυστικά. Όμως απαιτούν το ίδιο πράγμα: Την εκδίκηση και φυσικά, τη νίκη.
Τα συμφέροντα συγκρούονται, ανατρέπουν τα πάντα και προδιαγράφουν το μέλλον.
Τι θα συμβεί όταν αναγκάζεσαι να γίνεις κάτι άλλο από αυτό που έμαθες να είσαι για χρόνια;
Πώς θα χειριστείς έναν εχθρό όταν ξέρεις ακριβώς ποιος είναι;
Όταν η εκδίκηση γίνεται σκοπός, αναγκάζεσαι ν’ αλλάξεις τη φύση σου, γιατί είναι γεγονός:
Η Συνθήκη έσπασε… Ο Πόλεμος ξεκίνησε!

Όλοι είναι εμπλεκόμενοι… Κανείς δεν θα βγει ακέραιος απ’ αυτή τη σύγκρουση!

Μια Αναπνοή ΙΙ

ΒΙΒΛΙΟ ΙΙ- Αναθεωρημενη εκδοση

REVIEWS

ΜΙΑ ΑΝΑΠΝΟΗ ΙΙ Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα αριστοτεχνικά γραμμένο με γρήγορη πλοκή ,που σε κρατά σε αγωνία από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σελίδα. Καθηλωτικό, συναρπαστικό, πολύπλευρο και απλά απολαυστικό. Η συνθήκη έσπασε… Ο πόλεμος ξεκίνησε! Προσδεθείτε και ετοιμαστείτε για μια σειρά με απίστευτο σασπένς, πάθος, έρωτα και ιλιγγιώδεις ανατροπές . Η Μαίρη Σγουρού και το φαινόμενο Αναπνοή σίγουρα ήρθαν για να μείνουν…!!!
Δέσποινα Σουρκούνη
D.E.S. Bookworld Κύπρος. Διαχειρίστρια της Ομάδας «Βιβλιοφαγοι»
Μια Αναπνοή ΙΙ «Η Συνθήκη έσπασε… Ο Πόλεμος ξεκίνησε». Και φτάνουμε στο διά ταύτα. Για εμένα προσωπικά είναι η πραγματική αρχή του παντός. Ένα βιβλίο πολύπλευρο, πολύπλοκο, ευκολοδιάβαστο, ως προς τη ροή του. Χωρίς περιττές περιγραφές – τόσο όσο, κι εκεί που χρειάζεται. Η ενασχόληση της συγγραφέως με το Editor κειμένων είναι εμφανής. Ξέρει πότε να βάλει τι και πού, πώς να διαχειριστεί τα συναισθήματα. Τα ψυχογραφήματα των ηρώων είναι όλα άρτια. Και δεν πρόκειται για έναν με δύο ήρωες, μιλάμε για πάνω από πενήντα διαφορετικούς χαρακτήρες, τους οποίους διαχειρίζεται μονάχη. Η πλοκή είναι τέτοια που σου κόβει την ανάσα. Εξαιρετικά καλοδουλεμένη, χωρίς ασάφειες, διαφορετική και πολύπλοκη. Κι ενώ νομίζεις πως κάτι είναι έτσι όπως ακριβώς φαίνεται, εντέλει τίποτα δεν είναι έτσι. Όλα έχουν πιθανότητες ν’ αλλάξουν και ν’ αναιρέσεις ό,τι πίστευες πριν από λίγο. Συνεχείς ανατροπές, έρωτας, αγωνία, περιπέτεια, θρίλερ, χιούμορ. Όλα βαλμένα με τρόπο αξιοθαύμαστο και σωστό. Δεν είμαι υπερβολική. Μπορώ να μιλάω για ώρες για αυτά τα βιβλία, για τη δουλειά της συγγραφέως και την ευφυία της. Η Μια Αναπνοή είναι κάτι εντελώς διαφορετικό που εθίζει.
Μαριτίνη Δημοπούλου
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
Έχοντας διαβάσει το πρώτο μέρος της σειράς, στην τελευταία σελίδα υπάρχει αυτή η φράση σοκ, για ένα βιβλίο που νομίζεις στην αρχή πως αυτό που θα διάβαζες θα ήταν μία ιστορία αγάπης. Έχω μάθει για μια Ομάδα και βλέπω το επιβλητικό της σύμβολο που δεσπόζει στο εξώφυλλο, να σκάει στο νερό και να μισό- επιπλέει, ενώ η πεταλούδα πίσω είναι τόσο αχνή που με ανησυχεί για τις «Ψυχές» της ιστορίας. Υπάρχουν δύο Ομάδες που συγκρούονται μεταξύ τους και ξεκινούν έναν πόλεμο. Το μίσος επικρατεί. Νέα πρόσωπα μπαίνουν στην ιστορία που συνδέονται απρόβλεπτα. Έτσι, δημιουργείται μια πλοκή που σε καθηλώνει. Η αγάπη και ο έρωτας δεν λείπουν, όμως σε κάποιους φέρνει ευτυχία, ενώ για άλλους είναι πληγή που συνεχίζεται από το παρελθόν. Ξυπνά κι έρχεται να σαρώσει τα δεδομένα. Ψέματα, λάθη, δολοπλοκίες, θάνατος. Χαρακτήρες που μεταμορφώνονται και αντιλαμβάνεσαι το ντόμινο των εξελίξεων… Βλέπεις κατά πόσο κυριαρχεί το πασίγνωστο «Φαινόμενο της Πεταλούδας». Η ευφυία της Μαίρης Σγουρού πιάνει κορυφή. Σε σοκάρει με τις απρόβλεπτες και στοχευμένες ανατροπές, ενώ εκεί που σε συγκινεί και δακρύζεις, μετά από λίγο σε αποφορτίζει με αστείους διαλόγους. Μεγάλο το προτέρημα αυτό και η γραφή της αγγίζει σε ένταση την καρδιά και το μυαλό. Νευριάζεις, διχάζεσαι, αντιδρά η ηθική σου. Τα κεφάλαια τελειώνουν πάντα με μια απορία ή έκπληξη.
Αναστασία Ρόζη
ΜΙΑ ΑΝΑΠΝΟΗ ΙΙ -Έχω διαβάσει πολλά βιβλία. Δεύτερη φορά όμως νιώθω τόσο έντονα αυτό το συναίσθημα. Ανεμοστρόβιλος. Σαν να πέρασε ανεμοστρόβιλος και τα έκανε όλα λίμπα. Και η πρώτη φορά πάλι με την Αναπνοή Ι ήταν-.
Ελισάβετ Κόλλια
Αρθρογράφος ''Θεματοφυλακεσ λογω τεχνων''

VIDEOS

Mairy sGOUROU ART

E-mail: Mairysgourouart@gmail.com